SB E-learning E-learning ontwikkeling met kennis van zaken
  • Tijdsbesparend
  • Flexibel : cursist bepaalt waar en wanneer
  • Kostenbesparend
  • Op maat gemaakt
NEEM CONTACT OP

LMS

Een e-learning kan, behalve rechtsstreeks op de computer of online, ook via een LMS (Learning Management Systeem) worden aangeboden. Een LMS faciliteert e-learning trainingen aan cursisten en kan over vorderingen en scores van cursisten rapporteren. Wanneer u een LMS wilt gaan gebruiken dient u goed te onderzoeken welk LMS voor uw organisatie de beste keuze is.

Aanschaffen of laten hosten

U kunt zelf een LMS aanschaffen, maar er zijn ook verschillende bedrijven die een LMS hosten. Hostingskosten zijn in het algemeen afhankelijk van het aantal cursisten en het aantal e-learning trainingen dat gehost wordt, welke overzichten u nodig heeft en of er koppelingen (met personeelsgegevens) mogelijk zijn. De administratie voor een LMS ligt meestal bij de eigen organisatie. Dit houdt in dat cursisten moeten worden toegevoegd, rapportages aangemaakt etc. Daarnaast zijn er freeware LMS-pakketten. Dit zijn open source pakketten zoals Moodle, maar het configureren ervan vereist wel ervaring.

Online pakketten of plug-ins

De laatste tijd verschijnen er online LMS services, waarop u een abonnement kunt nemen, b.v. LearningStone. Er zijn ook pakketten die als plug-in op een bestaande omgeving werken zoals b.v. LearnDash.